Vietnamské recepty

G`A KHO G`UNG kuře na zázvoru

Pro milovníky exotických jídel jsem připravila tradiční vietnamský pokrm.

3 kuřecí prsa, čerstvý zázvor asi 8 cm, lžíce na jemno nasekaného česneku a lžíce na jemno nasekané cibulky, 3 lžíce rybí omáčky a 3 lžíce vývaru, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, ½ lžičky pepře, 1 lžíce oleje, 1 šálek kokosového mléka, 2 lžíce cukru 

 

Postup: Zázvor nakrájejte na tenké nudličky, přidejte nadrcený česnek, cibuli, jednu malou lžičku cukru , sůl, pepř a rybí omáčku. Kuře nakrájejte na malé kousky, smíchejte s marinádou a nechte minimálně hodinku v lednici. Do velké Wok pánve dejte rozpálit lžíci oleje a nasypte do něj dvě lžíce cukru. Počkejte až zhnědne. Přidejte naložené maso a zprudka restujte. Po třech minutách přilijte kokosové mléko a tři lžíce vývaru. Duste 20 minut. Podávejte s rýží (výborná je jasmínová).

Z cest po Vietnamu