Za návštěvu také stojí přístav a celé město. Malé uličky zdobí krásné malované dveře, co kus, to originál. Je to taková venkovní obrazová galerie. Uličky jsou plné kaváren a restaurací, kde vám připraví čerstvé ryby a mořské plody. Nejznámější rybou je Espada, až jeden metr dlouhá černá zubatá ryba s vypouklýma očima , která se připravuje na mnoho způsobů… Jako přílohu ke všem jídlům vám nabídnou nekvašený teplý chléb s česnekovým máslem a je opravdu výborný…
Další speciality jsou z hovězího masa a určitě doporučuji ochutnat Espetadu – kusy hovězího masa napíchnuté na jehle, které se grilují nad hořícím vavřínem a získají tak vynikající chuť. Maso je krásně šťavnaté a výborné. Den můžete zakončit v Poncha baru, kam chodí místní na vyhlášený tradiční drink Poncha. Jedná se o pálenku Aguardente de cana, která se smíchá s medem a šťávou z citrónů, mandarinek nebo maracujou. Nápoj je hodně silný. Mě stačilo dát si dvě Ponchy a spala jsem jako „nemluvně“.